Nyheter

Filtrera på kategori

Gratisbild fri att använda från Pexels

Förtydligande om eldningsförbud

Många hör av sig med frågor kring EU:s avfallsdirektiv från den 1 januari i år som säger att det är förbjudet att elda trädgårdsavfall. Eftersom vi håller på att utreda frågan behöver du i år inte söka dispens för trädgårdseldning under eldningsveckorna som är vecka 16 och 17 samt valborgsmässoafton.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Avfall & återvinning
Flicka i förskoleåldern leker med ett dockhus utomhus.

Ny familjerätt för Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm startar

Den 2 maj startar en ny gemensam familjerätt i Danderyd. Det är ett samarbete mellan Täbys, Lidingös, Vaxholms och Danderyds kommuner. Danderyd är värdkommun för den gemensamma familjerätten som är baserad i Mörby centrum.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd

Många säckar trädgårdsavfall

Kommunens entreprenör för avfallshämtning (Verdis) har den senaste tiden noterat många svarta sopsäckar bredvid kärl för trädgårdsavfall ute i kommunen. Hämtning sker efter beställning samt endast i papperssäckar.
Läs mer

Avfall & återvinning

Byggstart för vård- och omsorgsboendet i Djursholm

Kommunens strävan är att invånare ska kunna bo kvar i hemkommunen även på äldre dagar, men det har saknats tillräckligt med omsorgsplatser inom Danderyds gränser. Därför byggs nu kommunens första korttidsboende och ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Djursholm.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Seniorer

Spola inte ner skräp i toaletten

Varje vecka fastnar massor av skräp i rensgallren i Käppalaverket där avloppsvattnet från vår kommun renas. Den mängden vill vi minska. Och du kan hjälpa till.
Läs mer