Nyheter

Filtrera på kategori

Drönarbilder - Danderyds kommun

Bekräftade fall av shigellainfektion

Smittskydd Stockholm utreder flera fall av shigella vars bakterier kan orsaka allvarlig tarminfektion. För närvarande finns sex bekräftade fall på förskolor i Danderyd och Sundbyberg.
Läs mer

Förskola & skola Bygga, bo & miljö

Välkommen till nya pop up-parken i Mörby

Danderyd har fått en liten pop up-park i anslutning till Mörbyplan i Mörby centrum. En för tillfället oanvänd byggyta har förvandlats till en trivsam och rolig plats för både stora och små besökare.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra
Stadsträdgårdsmästare Karin Almén samtalar med en dam som besöker nya blomsterslingan i Kvarnparken.

Välkommen till Kvarnparkens nya blomsterslinga

Vi har fyllt trivsamma Kvarnparken med ny blomsterprakt, nya sittplatser och fler lekfulla inslag. Upptäck våra färgsprakande planteringar från april till oktober, med växter som lökar, perenner, buskar och träd i olika färgskikt. Här finns flera fascinerande inslag för stora och små.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra
Första symboliska spadtaget för vård- och omsorgsboendet  vid Bragevägen i Djursholm. Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Byggs nytt vård- och omsorgsboende i Danderyd

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare Seniorer

Många var nyfikna på Danderyds framtid

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, talade nyligen vid kommunens företagsfrukost om Danderyds möjligheter att ligga i framkanten i stället för att backa in i framtiden: ”Vi har ett fantastiskt sjukhus som behöver plats att utvecklas genom en ny detaljplan. Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll.”
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare