Nyheter

Filtrera på kategori

Nya biltunneln vid Enebybergs station är öppen

Under två års tid har järnvägspassagen vid Enebybergs station byggts om för att höja säkerheten. I dag öppnade stationstunneln äntligen upp även för biltrafik.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Danderyd skänker modulbostäderna till Ukraina

Behovet av stödinsatser är fortsatt stor i det krig som pågår i Ukraina. Därför skänker nu Danderyd kommunens modulhus till landet.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Ukraina

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende

Danderyds kommun bygger första egna korttidsboende för att möta ökande behov när vi blir allt fler äldre. "Vi signalerar med detta symboliska spadtag att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i - även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete
En person tvättar händerna under rinnande vatten från vattenkran i kök.

Nya taxor för VA och avfall från 1 januari 2024

För att möjliggöra underhåll och investeringar för framtiden och möta räntehöjningar och andra kostnadsökningar i verksamheten kommer Danderyds kommun att höja taxan för såväl vatten och avlopp som avfallshämtning nästa år.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Budget

Enebybergs station: Nu öppnar gång- och cykeltunneln och bilvägarna på östra sidan

Under nästan två års tid har järnvägsövergången vid Enebybergs station byggts om för att höja säkerheten. I dag öppnar tunneln för gång- och cykeltrafik och östra sidan öppnar samma dag för fordonstrafik. SL arbetar för att Västra Banvägen och Ringvägen ska vara tillgängliga under första kvartalet 2024.
Läs mer

Bygga, bo & miljö