Nyheter

Filtrera på kategori

Vit container med skräp uppställd på en parkeringsplats.

Fel i schemat för mobila återvinningscentralen 1 maj

En kommunikationsmiss medförde att den mobila återvinningscentralen besökte kommunen som en helgkörning den 1 maj. Vi ber om ursäkt för det inträffade!
Läs mer

Avfall & återvinning

Så kommer vi hämta dina förpackningar hemma

Senast den 1 januari 2027 ska förpackningar av plast, papper, glas och metall enligt lag hämtas fastighetsnära. Syftet är att öka mängderna som går till återvinning genom att förenkla sorteringen.
Läs mer

Avfall & återvinning
Kvinna sitter och skriver i ett block

Danderyds kommun vill förbättra tillgänglighet och effektivitet

Danderyds kommun jobbar hårt för att skapa en god service och ett gott bemötande i företagsrelaterade ärenden. Här ska företag kunna växa och utvecklas och genom en serviceinriktad myndighetsutövning få stöd att göra rätt.
Läs mer

Näringsliv & arbete För företagare

Skolutredningens dialoger klara – utredningen klar i maj

Det tredje dialogmötet med referensgruppen för föräldrar inom ramen för skolutredningen har hållits och utredningen ska nu skrivas klart. Till den färdiga utredningen, som skickas till kommunstyrelsen i juni, kommer ett yttrande från föräldragruppen att bifogas.
Läs mer

Förskola & skola

Planuppdrag för nya bostäder vid Mörby centrum (kv Svärdet)

Den 22 april beslutade kommunstyrelsen att ge miljö- och stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram ett detaljplaneförslag för nya bostäder i kvarteren Svärdet 14, 15 och 20 vid Mörby centrum.
Läs mer