Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Fördjupad utredning av Svalnässkolans framtid

Utbildningsnämnden har fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) att utreda framtiden för Svalnässkolan. I utredningen ska nämnden ge sin syn på den föreslagna avvecklingen av den kommunala verksamheten i Svalnässkolan samt på hur en eventuell övergång till en fristående skolaktör kan hanteras.

Förskola & skola Budget

Frågor och svar om framtiden för Svalnässkolan

Det finns ett förslag från Bildningsförvaltningens från i höstas om att avveckla den kommunala skolverksamheten i Svalnässkolan i Djursholm. Men, något beslut i frågan har ännu inte fattats och tills vidare lever skolan kvar precis som vanligt.

Förskola & skola Budget

Svalnässkolan fortsätter i kommunal regi fram till hösten 2021

Bildningsförvaltningens förslag om att avveckla den skolverksamhet i kommunal regi som finns i Svalnässkolan i Djursholm, står kvar. Efter att förslaget presenterades för första gången tidigare i höst har samtal och dialoger hållits med skolpersonal, föräldrar och fackförbund. Avvecklingen föreslås nu ske till hösten 2021.

Förskola & skola Budget

Danderyd är Stockholms bästa skolkommun – även i år!

Danderyd behåller förra årets förstaplats bland alla kommuner i Stockholms län i Lärarförbundets rankning för 2019 över landets bästa skolkommun. Bland alla 290 kommuner i Sverige hamnar Danderyd på plats 9.

Kommun & politik Förskola & skola

Majoritetens förslag till lösning på övertaligheten av skolplatser

Den 26 september skickade den politiska majoriteten i Danderyd ut följande pressmeddelande om förslag på övertaligheten av skolplatser i Djursholm.

Förskola & skola Budget