Nyheter

Filtrera på kategori

Drönarbilder - Danderyds kommun

Bekräftade fall av shigellainfektion

Smittskydd Stockholm utreder flera fall av shigella vars bakterier kan orsaka allvarlig tarminfektion. För närvarande finns sex bekräftade fall på förskolor i Danderyd och Sundbyberg.
Läs mer

Förskola & skola Bygga, bo & miljö

Enhällig kommunstyrelse godkände skolutredningen

Kommunstyrelsen godkände vid sitt sammanträde den 17 juni den färdiga så kallade skolutredningen. Utredningens slutsatser kommer bli det underlag utbildningsnämnden behöver för att implementera det fortsatta arbetet med och för de kommunala grundskolorna i Danderyd.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Imorgon springer studenterna ut

Studenterna vid Danderyds gymnasium har sitt utspring imorgon, tisdag den 4 juni mellan klockan 13 och 14. Det kan bli mycket trafik kring skolan och hela parkeringen kommer att vara avstängd och reserverad för studenternas flak.
Läs mer

Förskola & skola

Skolutredningen är klar – KS väntas fatta beslut i juni

Den så kallade skolutredningen har gjort en djupdykning i den utmaning som Danderyds kommun – liksom många andra kommuner i Stockholmsområdet – står inför, nämligen att det är ett minskat antal barn i skolåldern i kommunen. Utredningen presenterar flera förslag till åtgärder för Danderyds kommunala F-6-skolor.
Läs mer

Förskola & skola

Första spadtaget för framtidens skola i Enebyberg

Danderyds kommun planerar en rad förbättringar av Enebybergs skola de närmaste åren. I veckan togs ett symboliskt första spadtag inför ombyggnaden av den äldsta skolbyggnaden Eneby. "Det här är ett bra exempel på att Danderyd både kan bevara och utveckla.  Vi ska bevara denna vackra skolbyggnad från 1911 och samtidigt utveckla det till en skola som möter dagens elevers behov och vår målsättning om att ha den bästa skolan", säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö För företagare