Johan Lindberg, kommundirektör går till Region Dalarna

Efter 10 år i Danderyds kommun, varav de senaste fem åren som kommundirektör väljer Lindberg att sluta i Danderyds kommun för att axla rollen som regiondirektör i Region Dalarna.

Johan Lindberg och Johanna Hornberger

- Beskedet att Johan slutar är tråkigt inte bara för mig utan även för kommunen och för Danderydsborna, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Hornberger. Johan har varit ett stort stöd för mig i min uppstart. Han har ett tydligt och aktivt ledarskap och alltid arbetat hårt för en bra relation med oss i den politiska styrningen. Samtidigt ska vi vara stolta att Johan rekryteras till regiondirektör efter att ha varit kommundirektör i Danderyd. Han lämnar en kommun med god ordning på ekonomin, tydliga processer och en väl fungerande tjänstemannaorganisation. Han kommer vara oerhört saknad här hos oss, men vi önskar honom all lycka till i sin nya roll som regiondirektör.

- Det var ett mycket svårt beslut, jag känner ett otroligt starkt engagemang för organisationen och har verkligen uppskattat att arbeta i Danderyds kommun, säger Johan Lindberg. Men tjänsten som regiondirektör är samtidigt en mycket spännande yrkesmässig utmaning och jag ser fram emot att ta lärdomarna från Danderyd in i mitt nya uppdrag.

Arbetet med att rekrytera en ny kommundirektör sätter i gång omedelbart. Johan Lindberg väntas göra sin sista dag i Danderyd under slutet av april 2025.