Nyheter

Filtrera på kategori

En tillbringare med vatten och jordgubbar står i gräset.

Råd vid varmt väder

Under sommaren kan det komma perioder av höga temperaturer. Ihållande perioder av värme under sommaren kan orsaka både hälsoproblem och ökad dödlighet. I Sverige är vi inte så vana vid höga temperaturer. Äldre personer (över 65 år), små barn och kroniskt sjuka utgör speciellt sårbara grupper.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Stocksundsgården gör kunskapslyft för starkare seniorer och förebygger undernäring

Stocksundsgårdens vård- och omsorgsboende har nyss fått ÄTUP:s certifiering, då minst 80% av personalen genomfört en utbildning om näringslära, kost och hälsa med inriktning på äldre.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer
Första symboliska spadtaget för vård- och omsorgsboendet  vid Bragevägen i Djursholm. Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Byggs nytt vård- och omsorgsboende i Danderyd

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare Seniorer
Flicka i förskoleåldern leker med ett dockhus utomhus.

Ny familjerätt för Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm startar

Den 2 maj startar en ny gemensam familjerätt i Danderyd. Det är ett samarbete mellan Täbys, Lidingös, Vaxholms och Danderyds kommuner. Danderyd är värdkommun för den gemensamma familjerätten som är baserad i Mörby centrum.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd

Byggstart för vård- och omsorgsboendet i Djursholm

Kommunens strävan är att invånare ska kunna bo kvar i hemkommunen även på äldre dagar, men det har saknats tillräckligt med omsorgsplatser inom Danderyds gränser. Därför byggs nu kommunens första korttidsboende och ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Djursholm.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö För företagare Seniorer