Nyheter

Filtrera på kategori

Fasaden på Djursholms slott.

Kommunstyrelsen tar upp skolutredningen på måndag

Måndag den 27 november är ett ärende på kommunstyrelsens möte "Uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter". Kommunstyrelsen ska bedöma om nämnda uppdrag som kommunledningskontoret fick i våras är utfört.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Danderyds kommun vill fortsatt ha Sveriges bästa skolor!

Med hänsyn till elevunderlaget har Danderyd ett överskott av skolplatser i de kommunala skolorna. Förutom de praktiska konsekvenserna av för få elever per skolenhet är ett elevöverskott kostsamt för såväl skolorna som för kommunen.
Läs mer

Förskola & skola

Högsta meritvärdet i åk 9 bland landets kommunala skolor

De elever som gick ut årskurs 9 i en kommunal skola i Danderyd i våras gjorde det med de högsta betygen bland alla kommuner i landet. Det visar statistik från Skolverket som släpptes idag.
Läs mer

Förskola & skola

Idag firas den Europeiska språkdagen

Den 26 september varje år firas den Europeiska språkdagen. Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt. På Fribergaskolan firas dagen med ett besök på Europahusets språkkafé tillsammans med elever i årskurs 8.
Läs mer

Förskola & skola

Det gröna hjärtat inleder läsårets värdegrundsarbete på Långängsskolan

Alla är lika mycket värda, vi respekterar varandra, ingen ska behöva känna sig utanför, vi är snälla och hjälpsamma mot varandra och vi talar vänligt till varandra. Det är de fem värdegrunder som genomsyrar arbetet på Långängsskolan och Stocksundsskolan.
Läs mer

Förskola & skola