Nyheter

Filtrera på kategori

Stocksundsgården gör kunskapslyft för starkare seniorer och förebygger undernäring

Stocksundsgårdens vård- och omsorgsboende har nyss fått ÄTUP:s certifiering, då minst 80% av personalen genomfört en utbildning om näringslära, kost och hälsa med inriktning på äldre.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Imorgon springer studenterna ut

Studenterna vid Danderyds gymnasium har sitt utspring imorgon, tisdag den 4 juni mellan klockan 13 och 14. Det kan bli mycket trafik kring skolan och hela parkeringen kommer att vara avstängd och reserverad för studenternas flak.
Läs mer

Förskola & skola
Stadsträdgårdsmästare Karin Almén samtalar med en dam som besöker nya blomsterslingan i Kvarnparken.

Välkommen till Kvarnparkens nya blomsterslinga

Vi har fyllt trivsamma Kvarnparken med ny blomsterprakt, nya sittplatser och fler lekfulla inslag. Upptäck våra färgsprakande planteringar från april till oktober, med växter som lökar, perenner, buskar och träd i olika färgskikt. Här finns flera fascinerande inslag för stora och små.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra

Skolutredningen är klar – KS väntas fatta beslut i juni

Den så kallade skolutredningen har gjort en djupdykning i den utmaning som Danderyds kommun – liksom många andra kommuner i Stockholmsområdet – står inför, nämligen att det är ett minskat antal barn i skolåldern i kommunen. Utredningen presenterar flera förslag till åtgärder för Danderyds kommunala F-6-skolor.
Läs mer

Förskola & skola
Första symboliska spadtaget för vård- och omsorgsboendet  vid Bragevägen i Djursholm. Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Byggs nytt vård- och omsorgsboende i Danderyd

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare Seniorer