Nyheter

Filtrera på kategori

Snart kommer matavfallspåsarna!

I slutet av maj månad kommer kommunens entreprenör för avfallshämtning Urbaser att dela ut den årliga leveransen av matavfallspåsar. Utdelning kommer att ske till de som börjat matavfallssortera innan december 2022.
Läs mer

Avfall & återvinning
Äggskal i form av ett hjärta på ett bord. Bilden är en del av kampanjen Älska matavfall, ett samarbete inom Sörab-kommunerna. Ska användas i matavfallssammanhang.

Äggstra mycket tack för maten – så sorterade Danderyd 2022

Äggskal från cirka 70 miljoner ägg! Så mycket skal blir det årligen vid påsk i Sverige. Av skal och annat matavfall kan man göra klimatsmart biogas. Det blir också fin växtnäring till åkermark. Nu vill vi tacka alla hushåll och verksamheter för flitigt sorterande förra året av äggskal och annat matavfall som inte kan ätas upp.
Läs mer

Avfall & återvinning
Äldre kvinna framför växthus

Dags för vårstädning och garagerensning?

Snart är förhoppningsvis våren på ingång - en gång för alla. Det betyder garagerensning, vårstädning och trädgårdstider för många. Men vad gör man av gammal målarfärg, prylar, trädgårdsavfall och annat som rensas ut? Och när är återvinningscentralen öppen? Här får du koll!
Läs mer

Avfall & återvinning

Så hanterar du ditt trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall kan komposteras på egen fastighet men du kan också få det hämtat av kommunen. Hämtningarna börjar i april månad och det finns flera alternativ att välja på för hämtning. Du vet väl även om att kommunen har nya regler för eldning av trädgårdsavfall?
Läs mer

Avfall & återvinning