Nyheter

Filtrera på kategori

Hålla handen!

Trygghetslarmen fungerar i Danderyd

Uppdatering 15:50: Nu fungerar även telefonsamtal som vanligt till kommunen. Larmpersonal tar kontakt via telefon igen snarare än besök.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Hälsosamtal för att minska ensamhet hos äldre

Under hösten startar Danderyds kommun ett projekt med hälsosamtal som syftar till att minska ofrivillig ensamhet bland äldre som bor hemma. Projektet vilar på fyra hörnstenar; social gemenskap, meningsfullhet, rörelseglädje och goda matvanor som verktyg mot ohälsa och sjukdom.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Dags att nominera till Hälsovårdsfonden 2023

Nu är det dags att nominera stipendiater till Hälsovårdsfonden! Stipendiet som är i form av ett ekonomiskt bidrag, tilldelas en eller flera personer verksamma i Danderyd, som arbetar för att kommunens unga ska ha en sund hälsa.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Idrott & fritid

Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm går samman för att starta en gemensam familjerätt

Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete genom att lansera en gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd

Avtal med Storstockholms hemtjänst avslutas

Storstockholms hemtjänst kommer att avslutas som valbar utförare av hemtjänst i Danderyds kommun. Beslutet har fattats av socialnämndens ordförande Birgitta Lindgren (L) den 17 mars.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd