Nyheter

Filtrera på kategori

Många var nyfikna på Danderyds framtid

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, talade nyligen vid kommunens företagsfrukost om Danderyds möjligheter att ligga i framkanten i stället för att backa in i framtiden: ”Vi har ett fantastiskt sjukhus som behöver plats att utvecklas genom en ny detaljplan. Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll.”
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare
Digital document online Electronic signature, document management paperless office E signing, signing business contract concept Virtual Technology AR Augmented Reality or VR Virtual Reality metaverse

Ny portal för självservice

Nu utvecklar kommunen sina e-tjänster för att bättre möta invånarnas och företagarnas behov. Portalen som lanseras den 29 maj får namnet Självservice.
Läs mer

Bild från en av SÖRABs återvinningscentraler

Nya regler och öppettider för återvinningscentralerna

Från den 1 juni 2024 ändras öppettiderna för SÖRABs återvinningscentraler. Ändringarna bygger på analys över vilka tider som flest besökare kommer till anläggningarna. Det blir även nya regler för dig som i egenskap av privatperson lämnar avfall i lätt lastbil registrerad på ett företag.
Läs mer

Avfall & återvinning

Första spadtaget för framtidens skola i Enebyberg

Danderyds kommun planerar en rad förbättringar av Enebybergs skola de närmaste åren. I veckan togs ett symboliskt första spadtag inför ombyggnaden av den äldsta skolbyggnaden Eneby. "Det här är ett bra exempel på att Danderyd både kan bevara och utveckla.  Vi ska bevara denna vackra skolbyggnad från 1911 och samtidigt utveckla det till en skola som möter dagens elevers behov och vår målsättning om att ha den bästa skolan", säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö För företagare

Kommunstyrelsens ordförande lämnar sitt uppdrag

Ordförande för kommunstyrelsen i Danderyd, Hanna Bocander (M) meddelade under gårdagen att hon lämnar sin post efter sommaren. En ny kommunstyrelseordförande planeras att väljas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 september.
Läs mer

Kommun & politik