Evenemang

Här presenteras evenemang som arrangeras av eller i samarbete med Danderyds kommun. Evenemang som arrangeras på Danderyds bibliotek hittar du här: www.danderyd.se/bibliotek

Filtrera på kategori

Filtrera på datum

Fredag den trettonde

Ungdomscentrum välkomnar till en läskig och skrockfylld filmkväll för tjejer och ickebinära i åk 6-7.
Läs mer

Vem får komma? Tjejer och ickebinära som går i åk 6-7

Pris: GRATIS!

Fredag den 13e i ära bjuder vi in till filmkväll med pizzamys! Vi väljer en lagom läskig film tillsammans och gör egen pizza. 

Ingen anmälan krävs - det är bara att dyka upp!

Mer info kommer!

Bakgrund

Bakgrunden till detta projekt kommer från Stockholmsenkäten 2022,som visade på att deltagandet i föreningsaktiviteter och besökandet på ungdomsmötesplatser minskar tidigare bland tjejer än killar. Resultaten indikerade även en ökad psykisk ohälsa och en snabbare ökning i användningen av ANT (alkohol, narkotika och tobak) bland flickor.

Ta del av Stockholmsenkäten här

Detta motiverade oss i Danderyds kommun och Ungt fokus att genomföra Hype Festival, som syftade på att stödja och inspirera unga tjejer mot en meningsfullare fritid och därmed bidra till en positiv förändring. 

Festivalen gav oss mycket information om varför tjejer hoppar av sina fritidsaktiviteter, och vad de vill få ut av en fritidsaktivitet. Utifrån dessa uppgifter tog vi fram fyra temakvällar, där denna filmkväll är en av dem. 

Läs mer om Hype här

Om något känns oklart

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar! 

Telefon: 073-078 33 83 
E-postungdomscentrum@danderyd.se


Unga