Danderyd får fortsatt gott betyg av företagarna

Danderyds kommun rankas fortsatt högt i Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Kommunen hamnar på plats två i Stockholms län och på plats nio i hela Sverige.

Syftet med Svenskt Näringslivs årliga rankning är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Rankningen utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från företagare och till en tredjedel av statistiska faktorer från SCB och UC. Över 32 000 företag i landet, varav 138 företag i Danderyd, medverkade i årets undersökning.

”Vi kan se att våra lokala företagare i det sammanfattande omdömet av företagsklimatet ger oss det näst bästa betyget någonsin", säger Anna Wallin, näringslivschef i Danderyds kommun.

En kommun med kompetent arbetskraft

Danderyds kommun har högst marknadsförsörjning i landet och anses av de lokala företagarna vara en kommun med god tillgång till medarbetare med relevant kompetens samt god infrastruktur. Något som är avgörande för ­företagens möjlighet att växa.

”Från kommunens sida vill vi ge bra förutsättningar för våra företag att växa. Vi är stolta över att det arbete vi gör generellt uppskattas av företagen men får inom vissa områden lägre betyg inom service och bemötande vid handläggning av företagsärenden. Vi arbetar aktivt med att öka tillgängligheten, förbättra koordinering inom kommunen och korta handläggningstiderna, vilket vi hoppas ska synas i företagarnas betyg kommande år”, säger Anna Wallin.

Ta hjälp av företagslotsen

Danderyds kommun vill rikta ett varmt tack till alla företagare som svarat på enkäten och uppmana alla som har företagsrelaterade frågor eller funderingar att höra av sig till företagslotsen.