Återbruksdag med vintertema

Den 30 november bjuder vi in till återbruksdag för att uppmuntra till att ge prylar ett längre liv. Denna gång fokuserar vi på allehanda vintersaker.

Barn som tar av sig skridskorna på is vid Skarholmen.

Var och när?

Datum och tid: Den 30 november, klockan 11–15
Plats: Utanför biblioteket i Mörby Centrum

BYTik med vinterkänsla

På återbruksdagen hittar du vår populära BYTik. En BYTik är en plats dit du kan komma och lämna saker du inte längre vill ha eller har glädje av. Hittar du inlämnade saker som du tycker om – ta med dem hem utan kostnad. Det går bra att ta utan att ge. Målet är att ge fler prylar ett längre liv och att de kan sprida glädje till en ny ägare. 

Denna gång handlar det om prylar förknippade med vinterns aktiviteter och mys. Exempel på saker är:

  • Pulkor, skridskor eller andra vinterprylar
  • Sällskapsspel, brädspel, kortspel och pussel
  • Pysselmaterial
  • Julsaker
  • Saker för bakning
  • Kläder och andra textilier, både för stora och för små

Eftersom utrymmet är begränsat kan vi tyvärr inte ta emot skrymmande saker. Riktlinjen är att det ska kunna bäras av en person. Vi tar inte emot några mjuka plastleksaker alls och inga hårda plastleksaker tillverkade innan år 2013. Detta då de kan innehålla hälsoskadliga ämnen.

Lämna saker i förtid

Vill du lämna in saker innan eventet? Från och med den 25 november tar vi gärna emot prylar och kläder vid kommunens Kontaktcenter i Mörby Centrum (plan 5).

Bibliotekets bokbytarbord

I samband med återbruksdagen kommmer bibliotekets bokbytarbord från bokbytarveckan också att ställas ut på entrétorget. Det går bra att ta en bok oavsett om du byter eller inte.

Träffa avfallsenheten

Återbruksdagen anordnas av kommunens avfallsenhet. Passa på att prata med oss om återbruk, matavfallssortering eller andra avfallsfrågor,

Varför en återbruksdag?

Kommunens avfallsenhet anordnar med jämna mellanrum event för att uppmuntra till återanvändning och återbruk. Syftet är att uppmärksamma vikten av återanvändning och att minska avfallsmängderna. Tyvärr slängs idag många saker i onödan. Hjälp oss att ge prylarna ett längre liv!

Vad händer sen?

Det som blir över efter evenemanget tas omhand av avfallsbolaget SÖRAB med samarbetspartners och går vidare för återanvändning, alternativt sparas till kommande återbruksdagar som kommunen arrangerar.

Kontakt

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta kommunens avfallsenhet på matavfall@danderyd.se