Nyheter

Filtrera på kategori

Tre containrar på rad.

Nu tar vi hand om återvinningsstationerna

Sedan årsskiftet ansvarar kommunerna för insamling av förpackningar. Det innebär bland annat att Danderyds kommun ansvarar för tömning och städning av återvinningsstationerna. I och med det uppdateras kontaktuppgifterna för behov av städning och tömning.
Läs mer

Avfall & återvinning

Gärna matavfallssortering men inget måste

Danderyds kommun har av Naturvårdsverket beviljats dispens från att införa obligatorisk matavfallssortering som enligt ny lagstiftning annars ska vara implementerat 1 januari 2024.
Läs mer

Avfall & återvinning

Nytt namn för kommunens entreprenör för avfallshämtning

Kommunens entreprenör för avfallshämtning Urbaser byter nu namn till Verdis. Detta innebär bland annat att namnet byts ut på sopbilar och på fakturor inom en snar framtid.
Läs mer

Avfall & återvinning
släkten firar jul

Bli av med din julgran och ditt julklappsskräp

Liksom flera år tidigare kommer kommunen även denna jul att ha så kallade julgranszoner – insamlingsplatser – där du kan lämna din julgran för återvinning. Här kan läsa mer om hur du blir av med julgran, julklappsskräp, kartonger och annat i jul.
Läs mer

Avfall & återvinning

Nya avgifter för avfallshämtningen 2024

Den 1 januari 2024 höjs kommunens avfallstaxa med 18 %. Detta på grund av ökade kostnader för insamling och behandling. För villaägare som sorterar matavfall och har avfallshämtning varannan vecka innebär det en höjning på cirka 30 kronor i månaden.
Läs mer

Avfall & återvinning