Matens innehåll
Vår målsättning på Restaurang Guldtuppen är att laga en näringsriktig mat baserad på bra råvaror, helst KRAV-certifierade. I så stor utsträckning som möjligt lagar vi mat från riktiga råvaror och minimerar mängden helfabrikat. Maten ska vara smakrik, se bra ut och dofta gott. Den ska helt enkelt påverka alla sinnen på ett positivt sätt.
Vi erbjuder dagligen minst två rätter, varav en vegetarisk. Förutom den varma maten ser vi till att servera en varierad salladsbuffé med både rena grönsaker och grönsaksblandningar, allt för att ge barnen en möjlighet att få i sig en komplett måltid samt upptäcka nya grönsaker, örter, rotfrukter och baljväxter. Som dryck kan de välja på ekologisk Kravmärkt mellanmjölk och vatten. Till alla måltider serveras även minst fem sorters hårt bröd, med Kravmärkt smör.
Som utgångspunkt använder vi oss av livsmedelverkets näringsrekommendationer och följer kontinuerligt den information som finns på deras hemsida. Den som är intresserad kan läsa mer på: