Socialsekreterare-inriktning mot bostadsfrågor

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Vuxenavdelningens 23 medarbetare arbetar med insatser till vuxna inom missbruk, socialpsykiatri, försörjningsstöd, nyanlända, arbetscoachverksamhet samt träfflokal för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Vuxenavdelningen har ett nära samarbete med forsknings- och utvecklingsenheten FOU-Nordost och all personal på avdelningen är engagerade i ett långsiktigt mål- och utvecklingsarbete för verksamheten. Socialkontoret arbetar utifrån LEAN och vårt förändrings- och förbättringsarbete utgår från dess arbets- och tankesätt. Samverkan är ett ledord som löper genom hela socialkontoret och det är nära mellan avdelningarna. Socialkontoret prioriterar utveckling där du som medarbetare är med och bidrar och utvecklas inom såväl tjänsten som verksamheten. Vi har MI metodstödjare inom avdelningen samt regelbunden handledning. Vårt datastöd är CGI, IFO-system Treserva. Kommunen har en tydlig friskvårdsprofil med särskilda satsningar inom området samt friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom bostadsfrågor kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara uppföljning av insats korttidskontrakt, hjälpa klienterna att skaffa sig verktyg för att kunna söka bostad på egen hand samt vräkningsförebyggande arbete inom kommunen. Tillsammans med handläggare från arbetsgruppen kommer du att hålla i regelbundna bostadssöksträffar i grupp och bedriva ett motiverande arbete för att få personer vidare ut i egen bostad. Arbetet är klientnära där stor vikt läggs på att bygga relationer, skapa en helhetssyn och motivera personerna in på ordinarie bostadsmarknad. Målgruppen består av personer som är språksvaga, har missbruksproblematik, funktionsnedsättning eller annan omfattande social problematik. I tjänsten ingår både hembesök och kontorsbesök.

Kvalifikationer

Är du socionom eller har en motsvarande högskoleutbildning alternativt har en lång och väldokumenterad erfarenhet inom området, och dessutom har bra koll på socialtjänstlagen, hyreslagen och bostadssituationen såväl i länet så som riket? Tycker du om att jobba med människor och möta dem där de befinner sig? Har du en personlig mognad, ett positivt tänkande och god förmåga att motivera personer till eget ansvar? I så fall är detta en tjänst för dig. Vi kan erbjuda en öppen och positiv arbetsgrupp med nära arbetsledning, mycket goda möjligheter till utveckling inom professionen samt stimulerande och klientnära arbete. Du kommer att få en genomarbetad introduktion under inledningen av din anställning. Arbetsplatsen ligger centralt med goda kommunikationer både till Stockholms innerstad och kringliggande kommuner. Körkort är en stor fördel inom tjänsten då du tillsammans med kollegor kommer åka och besöka boende i sina hemmiljöer. I rekryteringsprocessen lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. Socialkontoret har sommartid under juni-augusti mellan 8:00-15:30 samt erbjuder friskvårdsbidrag.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-22 Arbetsgivarens referensnummer: A638458

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Rekrytering sker fortlöpande. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunila Stenzelius, Avdelningschef Tel: 08 - 568 911 60

Louise Fröberg, Gruppledare Tel: 08- 568 911 73

Fackliga Företrädare

Annika Gratz, Facklig företrädare, SACO
Mobil: 0703 38 66 83