Säkerhetschef

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Trygghets- och säkerhetsfrågorna är prioriterade i Danderyds kommun. En trygg miljö för invånare, förtroendevalda och medarbetare viktig för att kommunen ska vara en bra och attraktiv kommun att bo och verka i.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetschef har du det samlade ansvaret för kommunens risk- och säkerhetsarbete. Det innebär att driva och utveckla säkerhetsarbetet i kommunen samt att se till att risk- och sårbarhetsanalys, krisledningsplan, övriga handlingsplaner och processer är aktuella enligt gällande lagstiftning. Du har en nära samverkan med kommunens olika förvaltningar och de verksamheter som arbetar med trygghets- och säkerhetsfrågor. I säkerhetschefens uppdrag ingår vidare att vara informationssäkerhetsansvarig. Säkerhetschefen ansvarar för att se till att relevanta övningar genomförs samt att svara för att kommunens organisation för Tjänsteman i Beredskap (TiB) fungerar. Danderyds kommun och Vaxholms stad har ett samarbete gällande säkerhetschefsuppdraget och ca 25% tjänsten upprätthålls även som säkerhetschef i Vaxholms stad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen exempelvis inom juridik, kris- och konflikthantering eller statsvetenskap. Du har erfarenhet av att arbeta med systematiskt säkerhets- och utvecklingsarbete. Körkort är ett krav. Har du erfarenhet av arbeta inom området i en kommunal verksamhet och med informationssäkerhet är det meriterande. I din yrkesroll är du strategisk, analytisk och trivs med att arbeta strukturerat och självständigt. Vidare är du noggrann och serviceinriktad med god förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift då du i rollen kommunicerar både internt i organisationen och externt. Detta då du förväntas vara Danderyds och Vaxholms ansikte utåt i trygghets- och säkerhetsfrågor.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Urval och intervjuer sker löpande varpå tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tillträde: Tillträde snarast
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-27 Arbetsgivarens referensnummer: A638844

Vi samarbetar med Advice Executive Search www.advice-es.com. Skicka din ansökan märkt ”4628 Säkerhetschef– Danderyds kommun” till cv@advice-es.com snarast, dock senast den 2017-01-27. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Linda Wirström på 070 207 80 70 alternativt maila till linda.wirstrom@advice-es.com. www.advice-es.com Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Linda Wirström, Rekryterare Mobil: 070 207 80 70 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Tel: 08 568 910 00