Estniska - studiehandledare och modersmålslärare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kevingeskolan är en kommunal grundskola centralt belägen nära Mörby centrum och Kevinge golfbana. Skolan har 400 elever i år F-6. Här finns också en förberedelseklass och grundsärskola med inriktning mot träningsskola. Vi erbjuder skolbarnsomsorg från 6-12 år. Vi bygger tillsammans en god arbetsplats och är stolta över vår verksamhet. Hos oss ska både elever och vuxna trivas och få lust att utvecklas. På Kevingeskolan finns kommunens Enhet för flerspråkighet som arbetar med modersmål, studiehandledning och mottagning av nyanlända elever i Danderyds kommun. Ett 30-tal lärare arbetar med studiehandledning och modersmål ute på alla skolor i kommunen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som till våren vill vara med och stödja elever med estniska som modersmål i deras kunskapsutveckling. I dina arbetsuppgifter kommer du att samverka med ämneslärare i framförallt NO/SO-ämnena och elever. Du kommer att ingå i ett arbetslag med modersmålslärare och studiehandledare i kommunen. Om tillräckligt många elever ansöker om modersmål kan det också bli aktuellt med undervisning i modersmål.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har utbildning inom pedagogik och estniska språket. Du behärskar estniska och svenska mycket väl, både i tal och skrift. Ämnespecifika kunskaper inom de naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga områdena är meriterande. Tjänsten ställer stora krav på att du är samarbetsvillig och flexibel, då du arbetar på flera skolor. Goda kunskaper i att använda it-verktyg.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid. Tjänsten är i första hand under vårterminen men kan komma att förlängas vid behov.
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-01-17, Tillträde vid terminsstart eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2017-06-19
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-11 Arbetsgivarens referensnummer: A637126

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Jeanette Ocklund, Biträdande rektor Tel: 08-568 915 39

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00