Nyheter

Filtrera på kategori

Skolbarn går över skolgården.

Inför skolvalet: Välkommen till öppet hus!

I januari är det dags att välja skola för de barn och elever som till hösten ska börja i förskoleklass, årskurs 7 eller i vissa fall i årskurs 4. Har du frågor? Känns det svårt att välja? Välkommen till skolornas öppet hus!
Läs mer

Förskola & skola

Skolutredning återremitterad av kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte den 27 november att återremittera ärendet ”uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter” - den så kallade skolutredningen - till kommunledningskontoret. Inga förändringar av Danderyds kommunala skolorganisation kommer att ske inför skolvalet 2024.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola
Fasaden på Djursholms slott.

Kommunstyrelsen tar upp skolutredningen på måndag

Måndag den 27 november är ett ärende på kommunstyrelsens möte "Uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter". Kommunstyrelsen ska bedöma om nämnda uppdrag som kommunledningskontoret fick i våras är utfört.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Danderyds kommun vill fortsatt ha Sveriges bästa skolor!

Med hänsyn till elevunderlaget har Danderyd ett överskott av skolplatser i de kommunala skolorna. Förutom de praktiska konsekvenserna av för få elever per skolenhet är ett elevöverskott kostsamt för såväl skolorna som för kommunen.
Läs mer

Förskola & skola

Högsta meritvärdet i åk 9 bland landets kommunala skolor

De elever som gick ut årskurs 9 i en kommunal skola i Danderyd i våras gjorde det med de högsta betygen bland alla kommuner i landet. Det visar statistik från Skolverket som släpptes idag.
Läs mer

Förskola & skola