Nyheter

Filtrera på kategori

Drönarbilder tagna av Erik Somnäs 2020. Finns tillhörande drönarfilmer.

Första spadtaget vid Enebybergs skola!

Enebybergs äldsta skolbyggnad Eneby är först ut av den omfattande om- och tillbyggnaden av Enebybergs skola som kommunfullmäktige har beslutat om. Byggstarten uppmärksammas med ett symboliskt första spadtag den 21 maj klockan 13.00 av Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande i utbildningsnämnden, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, och Andreas Asplinger, affärschef hos Arcona.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö

En av Sveriges mest barnvänliga kommuner

I en kartläggning av vilka kommuner i Sverige som är mest barnvänliga som nyligen presenterats, landar Danderyd på tredje plats.
Läs mer

Förskola & skola Trygghet & säkerhet Idrott & fritid

Skolutredningens dialoger klara – utredningen klar i maj

Det tredje dialogmötet med referensgruppen för föräldrar inom ramen för skolutredningen har hållits och utredningen ska nu skrivas klart. Till den färdiga utredningen, som skickas till kommunstyrelsen i juni, kommer ett yttrande från föräldragruppen att bifogas.
Läs mer

Förskola & skola
en flicka går i skogen

Förändring bland fristående skolor i Djursholm

Huvudmännen för den fristående skolverksamheten Elevverket i Djursholm har idag informerat Danderyds kommun och berörda vårdnadshavare om att de från och med i höst kommer att koncentrera sin skolverksamhet till en fastighet, istället för att ha två så som idag.
Läs mer

Förskola & skola
Elever i skola

Årets skolplaceringar är klara – beslut på väg ut

Alla skolplaceringar inför hösten i Danderyds kommunala skolor är klara och placeringsbesluten har nu skickats ut till de berörda.
Läs mer

Förskola & skola