Nyheter

Filtrera på kategori

Kommunstyrelsens ordförande lämnar sitt uppdrag

Ordförande för kommunstyrelsen i Danderyd, Hanna Bocander (M) meddelade under gårdagen att hon lämnar sin post efter sommaren. En ny kommunstyrelseordförande planeras att väljas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 september.
Läs mer

Kommun & politik
Drönarbilder tagna av Erik Somnäs 2020. Finns tillhörande drönarfilmer.

Första spadtaget vid Enebybergs skola!

Enebybergs äldsta skolbyggnad Eneby är först ut av den omfattande om- och tillbyggnaden av Enebybergs skola som kommunfullmäktige har beslutat om. Byggstarten uppmärksammas med ett symboliskt första spadtag den 21 maj klockan 13.00 av Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande i utbildningsnämnden, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, och Andreas Asplinger, affärschef hos Arcona.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö

Du kommer väl ihåg att använda din demokratiska rättighet?

Val till Europaparlamentet sker söndag den 9 juni och redan den 22 maj startar förtidsröstningen.
Läs mer

Kommun & politik
Gratisbild fri att använda från Pexels

Förtydligande om eldningsförbud

Många hör av sig med frågor kring EU:s avfallsdirektiv från den 1 januari i år som säger att det är förbjudet att elda trädgårdsavfall. Eftersom vi håller på att utreda frågan behöver du i år inte söka dispens för trädgårdseldning under eldningsveckorna som är vecka 16 och 17 samt valborgsmässoafton.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Avfall & återvinning

Djursholm: möjlighet att tycka till om nya bostäder

Fram till den 6 mars finns det möjlighet att tycka till om ett förslag till nya bostäder i Djursholm, det så kallade Reidmar-projektet. Samrådsförslaget innebär i korthet att cirka 23 lägenheter och 9 radhus kan byggas vid Vendevägen/Fafnerstigen.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö