Kök på Vitsippans förskola
I hjärtat av Vitsippan finns köket och där arbetar vår utbildade kock Robert. Han har lång erfarenhet och ser till att alla barn får näringsrik och god mat varje dag.
Maten lagas med kärlek och det märks. Dofter av nybakat bröd och vällagad mat sprids i huset. För barnen blir köket och maten en naturlig och självklar del av vardagen på förskolan.
Hemlagat och hembakat
Robert serverar frukost, lunch och mellanmål, och varje dag serveras grönsaker och frukt. Det allra mesta lagas från grunden och ett ekologiskt tänk genomsyrar matlagningen.
Vi äter på våra respektive avdelningar och måltiden är en lugn och trevlig stund där barnen reflekterar och samtalar om dagen tillsammans med pedagogerna.
Specialkost
Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.
Läs mer om vad som gäller kring specialkost
Krav-certifierat
I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.