Till innehållet
Översätt

Google translate is not working at the moment. We are trying to solve the problem as soon as possible.

Kök på Kevinge förskola

På Kevinge förskola serveras god, näringsrik och hemlagad mat. I stort sett all mat lagas från grunden, av vår kock Slobodan.

Ekologiska råvaror

Fokus i köket ligger på kravmärkta och ekologiska råvaror, MSC-märkt fisk och svenskt kött. Överbliven mat sorteras och blir till biogas.

Matlagningen grundas på så liten klimatpåverkan som möjligt, med råvaror som i sin tillverkning har minsta möjliga koldioxidutsläpp, vilket i praktiken betyder mer fisk-, kyckling- och vegetariska rätter men färre korv-, gris- och nötköttsrätter.

Till lunch serveras en varierad kost med flera olika grönsaker. Några gånger i veckan får vi även nybakat bröd till mellanmål.

Vi äter lunch ca 11.00 och mellanmål ca 14.00. Frukt serveras på förmiddagen och på eftermiddagen.

Matsedeln ligger ute på Vklass och uppdateras varje vecka. Om ni har några frågor eller funderingar som rör maten eller specialkost är ni välkomna att ta kontakt med vår kock Slobodan.

Fråga kocken

Slobodan Patkovic

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering. 

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.