Skrotbilar

Det finns närmare en halv miljon övergiva skrotbilar i den svenska naturen. Om du ser ett fordon som stått länge eller är övergivet kan du anmäla det till Danderyds kommun.

Skrotbilar hör inte hemma i naturen oavsett var de står. Om du ser ett fordon i Danderyds kommun som har stått länge eller som av andra orsaker verkar vara övergivet kan du anmäla det till tekniska kontorets anläggningsavdelning på telefon 08-568 912 18.

Tillstånd från markägaren

Kommunen kan ta bort de skrotbilar som står på kommunens mark. För att kunna ta bort skrotbilar som står på privat mark måste kommunen ha ett tillstånd från markägaren.

Efter din anmälan blir fordonet besiktigat och kommunen försöker komma i kontakt med ägaren. Om fordonet står kvar efter detta kan det flyttas och skrotas på fordonsägarens bekostnad.

Här skrotar du din bil

Om du ska skrota din bil ska du se till att lämna den till en auktoriserad bildemontering för en miljömässigt rätt hantering.

Danderyds kommun har samarbete med Sollentuna Bildemontering AB, Kronåsvägen 6 i Sollentuna, www.sollentunabildemontering.se, tel: 08-594 77 290.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Skrotbilar

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.