IT-tekniker Danderyds gymnasium

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med ca 1300 elever. Skolan består enbart av teoretiska program samt en liten särskoleenhet. Verksamheten är väl fungerande med olika inriktningar och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever, engagerade föräldrar och mycket kompetent personal. Danderyds gymnasium (Dagy) har höga målsättningar och de allra flesta eleverna går vidare till högre studier. Skolans vision Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. Tillsammans arbetar vi i en anda av glädje, ansvarstagande och kreativitet. Det gör att studerande och medarbetare både vill och kan lämna positiva avtryck i såväl vår skola som i vår omvärld. Genom en god lärande miljö, aktivt arbete med hållbar utveckling och ett vetenskapligt förhållningssätt skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande. Vi har en i huvudsak molnbaserad verksamhet och befinner oss till större delen inom Microsofts ekosystem. Du kommer att ingå i den lokala IT-gruppen som idag består av 3 personer.

Arbetsuppgifter

Ansvarig för skolans olika IT-system, program och utrustning (både hårdvara och mjukvara). Detta omfattar både administration av konton, behörigheter, uppdateringar likväl som support. Du är också delaktig i det strategiska utvecklingsarbetet gällande dessa områden. Systemstöd gällande de olika program som finns på skolan. Stötta användare i det dagliga handhavandet. Delaktig i arbetet kring utvärdering av olika system, program och tekniska lösningar samt vid inköp och implementering av nya system och program. Drivande i andra prioriterade projekt/processer som IT-gruppen ansvarar för , ex. ut- och inlämningsprocesser för datorer, riktade utbildningsinsatser för elever och personal. Delaktig i ett ständigt förbättringsarbete gällande skolans IT-stöd – deltar vid regelbundna gruppmöten och där lyfta fram problemområden samt förslag på lösningar och förbättringsförslag. Du kommer att ingå i skolans IT-grupp och får därigenom en betydande roll i arbetet med att driva och utveckla skolans interna IT-stöd.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT. Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom informations- och kommunikationsteknik gärna med inriktning mot skola. Vi ser gärna att du har: * Kunskaper inom Microsofts molnbaserade tjänster. (Azure AD, O365, Intune, SharePoint Online, Exchange Online etc.) * Kunskap inom programmering (PowerShell) * Kunskap inom Windows 10. * Grundläggande kunskap av macOS är meriterande. Som person har du ett stort teknikintresse samt är serviceinriktad och prestigelös. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan agera självständigt och ta eget ansvar för att driva ständiga förbättringsarbeten. Du ser möjligheter att bidra till skolans digitala utveckling och trivs med varierande arbetsuppgifter i en miljö med mycket personliga kontakter. Mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl skriftligt som muntligt, är ett krav då det ingår ansvar för intern och extern kommunikation. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, senast 2017-08-01.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-02 Arbetsgivarens referensnummer: A662381

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Stefan Rossell, IT-samordnare Tel: 08-568 913 10 E-post:

Viktoria Wallin, Rektor gymnasiesärskolan Tel: 08-568 913 05 E-post: