Anläggningschef till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Tekniska kontoret, med säte i Mörby centrum, har ansvar för Danderyds kommuns tekniska förvaltning omfattande fastigheter, gator och vägar, parker och naturområden, vatten och avlopp, renhållning samt myndighetsansvaret för trafikfrågor m m. I Danderyd arbetar vi aktivt med stadsutveckling och driver ett flertal spännande stadsutvecklingsprojekt på kort och lång sikt. Vi värnar den vackra utemiljön i vår kommun och arbetar aktivt med infrastrukturfrågorna. Vi söker nu en anläggningschef!

Arbetsuppgifter

Som anläggningschef leder, driver och utvecklar du anläggningsavdelningen utifrån de politiskt uppsatta målen vilket innebär verksamhets-, budget- och personalansvar samt att vara föredragande i tekniska nämnden. Vidare säkerställer du att avdelningen bidrar med sakkompetens inom sitt område och samverkar med kontorets övriga avdelningar i stadsutvecklingsfrågor och processerna kring dessa. Viktiga utgångspunkter i uppdraget är kundfokus och miljötänk. Anläggningschefen leder avdelningens ca tio medarbetare och förväntas på ett inspirerande sätt ge personalen förutsättningar att uppnå goda resultat. Du direktrapporterar till kontorets tekniska direktör och ingår, tillsammans med övriga avdelningschefer, i dennes ledningsgrupp. Som chef förväntas du skapa goda relationer, både internt och externt, samt främja samverkan inom och utanför kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och som har erfarenhet från arbete inom samhällsbyggnadssektorn. Du har tidigare verkat i en chefs- eller arbetsledande position och besitter god kunskap om den kommunala stadsbyggnadsprocessen. Vidare har du erfarenhet av att agera beställare och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat i en politikerstyrd organisation, företrädesvis i en kommun. Har du erfarenhet från anläggningsbranschen ses det som ett plus. Som ledare är du en förebild som genom ett tydligt, kommunikativt och engagerat ledarskap bidrar till en trygg och effektiv organisation. Integritet och förmåga att skapa professionella och förtroendefulla relationer med dina medarbetare är viktiga egenskaper för att kunna driva och utveckla verksamheten och lyckas i detta viktiga uppdrag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-09 Arbetsgivarens referensnummer: A664006

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Lovisa Jerdéus, Boardtalk Tel: 070 790 10 17

Anna Hultkrantz , Boardtalk Tel: 073 834 33 20