Mätningsingenjör

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Miljö- och stadsbyggnadskontoret arbetar med bygglov, byggkontroll, mätning, kartor, GIS- och miljösamordning, samt miljö- och hälsoskyddsfrågor, på uppdrag av miljö- respektive byggnadsnämnd och kommunstyrelse. Vi sitter i Mörby Centrum, 15 minuter från T-centralen med tunnelbanan.

Arbetsuppgifter

I din roll som mätningsingenjör kommer du att arbeta med alla förekommande typer av mätning i fält: husutsättning, lägeskontroll, produktionsutsättning, relationsinmätning, inmätning för baskarta, stomnät, grundkarta och nybyggnadskarta, projekteringsinmätning och avvägning. Arbetet utförs huvudsakligen i fält men innebär också planering, förberedelse och efterarbete på kontoret. Du genomför bearbetning av mätdata, upprättar underlag och ritningar, arkiverar/lagrar i databas och levererar mätdata. Det är en fördel om du även kan utföra plantolkning och framställa kartor. För fältarbete använder vi GNSS-utrustning och totalstationer och för karthantering bl.a. AutocadMap. Kontoret har samverkansavtal med Lantmäteriet avseende förrättningsförberedelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsexamen med mätningsteknisk/lantmäteriteknisk inriktning, examen från yrkeshögskola, kvalificerad yrkesutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av och intresse för kart- och mätningstekniskt arbete. Vi söker dig som är van att ta egna initiativ, har intresse för utveckling och service- och är resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet från liknande arbeten, men inte ett krav. Rätt utbildning kombinerat med annan erfarenhet som visar att du snabbt kan komma in i uppgifterna kan bedömas likvärdigt av arbetsgivaren. Arbetet utförs till stor del enskilt, utomhus året runt och kräver god fysik. B-körkort är ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-05-02, eller snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell. Vänta inte med att lämna in din ansökan, då vi påbörjar intervjuerna före ansökningstidens utgång.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-02 Arbetsgivarens referensnummer: A661282

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Roger Connysson, Kart- och mätchef Tel: 08-568 912 69

Mattias Holmström, Mätningsingenjör Tel: 08-568 912 89

Fackliga Företrädare

Johan Rydén, SACO
Tel: 08-568 912 93