Vikarie - Gruppbostad LSS Danderyd

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. På Lyckovägens gruppbostad bor det 5 personer med olika funktionshinder. Behov av stöd och omsorgsinsatser är stort och finns dygnet runt. Arbetet styrs av den boendes behov, önskemål och förutsättningar att klara av dagliga aktiviteter. Vi arbetar med genomförandeplaner och riskbedömningar. Vi fokuserar på att individanpassa stödet för boende, skapa delaktighet och arbeta målinriktat utifrån boendes önskemål och behov. En förutsättning för att kunna säkerställa goda levnadsvillkor är att ha god kännedom om de boende. Inom verksamheten är det av vikt att ha kompetens kring människor i behov av särskilt stöd och service samt funktionedsättningar.

Arbetsuppgifter

I arbetet på gruppbostaden kommer du att: • ge stöd och service i den dagliga livsföringen utifrån varje enskild boendes behov • ansvara för att individuella genomförandeplaner upprättas, genomförs, utvärderas och dokumenteras • skriva och tydliggöra metoder och arbetssätt • samverka med ledning, övriga medarbetare, daglig verksamhet, hälso- och sjukvård, gode män, anhöriga samt andra för personen viktiga kontakter Vi erbjuder dig: • ett stimulerande och självständigt arbete individuellt såväl som i grupp • möjlighet att påverka och utveckla

Kvalifikationer

Du ska vara flexibelt och tydlig i ditt bemötande och förhållningssätt och du ska ha lätt för att samarbeta. Du ska vara lojal, lösningsfokuserat och ha en förmåga att se möjligheter istället för hinder. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Detta för att kunna kommunicera på ett bra sätt med de boende, dagverksamhet, annan vårdpersonal och anhöriga samt föra dokumentation. Du ska även besitta goda datorkunskaper. Erfarenhet av dokumentation och att arbeta målinriktat med metoder är meriterande. Mycket god samarbetsförmåga krävs. Undersköterska eller liknade vård- och omsorgsutbildning är meriterande men inget krav.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Arbetstid: Kvällstid. Mest kvällar och helger.
Löneform: Timlön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-12-01
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-30 Arbetsgivarens referensnummer: A731171

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gustaf Olsson, Gruppchef Tel: 08-56891900 E-post: