Kommunjurist

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa? Vi söker nu en skicklig och kommunikativ kommunjurist till kommunledningskontoret.

Arbetsuppgifter

Som kommunjurist bistår du den kommunala förvaltningen med utredningar och kvalificerad rådgivning inom ett brett fält av rättsområden med fokus på allmän förvaltningsrätt och avtalsrätt. Vi utlovar ett mycket omväxlande arbete där du kommer att samverka med många olika företrädare inom kommunens verksamheter. Kommunjuristen bevakar rättsutvecklingen och svarar för de kommunövergripande juridiska frågeställningarna. Du tar proaktivt de initiativ som behövs för att kommunen ska hålla sig ajour med förändringar i lagstiftning och rättspraxis. I befattningen ingår att granska, tolka liksom vid behov upprätta avtal. En viktig del i ditt arbete är också att informera och utbilda personal och förtroendevalda i olika kommunaljuridiska frågor. Du kan företräda kommunen vid förhandlingar och vid rättsliga processer i domstol. Som kommunjurist rapporterar du till kanslichefen och ingår i kommunledningskontorets kansliavdelning.

Kvalifikationer

Du har juristexamen och flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete. Du besitter mycket goda kunskaper inom den förvaltningsrättsliga juridiken (särskilt kommunalrätt och offentlighets- och sekretesslagstiftning). Vi ser också att du har förhandlingsvana och är väl förtrogen med att granska och upprätta avtal. Meriterande är erfarenhet av personuppgiftsrätt och dataskyddsfrågor liksom offentlig upphandling. I din yrkesroll är du noggrann, proaktiv och analytisk. Du har hög integritet samtidigt som du besitter förmåga att pedagogiskt kommunicera och målgruppsanpassa ditt budskap. Du trivs med att både arbeta självständigt och i projekt och tilltalas av bredden i arbetsuppgifterna. Du har en god stilistisk förmåga och tar dig an juridiska problem på ett strukturerat och lösningsinriktat sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete i offentlig sektor och gärna i kommun eller landsting.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-04-01 Arbetsgivarens referensnummer: A762731

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Johan Lindberg, Kanslichef Mobil: 0736620155 E-post: