Elevassistent sökes till Fribergaskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Fribergaskolan är en 7-9 skola med ca 590 elever och 75 personal, som ligger centralt i Danderyd nära Mörby Centrum. Verksamheten är väl fungerande med mycket goda resultat och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever med engagerade föräldrar som ger oss ett gott stöd i vårt arbete. Vi har en mycket kompetent och engagerad personal, samt goda stödresurser i form av väl utbyggd elevhälsa och fast vikarie. Sedan augusti 2012 arbetar vi enligt 1-1 konceptet, dvs. en bärbar dator till varje elev och lärare. Datorn är ett viktigt verktyg i skolarbetet och vi använder Google Apps som lärportal. Vi erbjuder en fin arbetsmiljö i våra nyrenoverade lokaler där vi satsat mycket på en ljus och öppen lärandemiljö med fräscha möbler och de tekniska hjälpmedel som gör en kreativ undervisning möjlig. Vi är organiserade i arbetslag, men sitter i ämnesvisa arbetsrum där det råder ett öppet och samarbetsvänligt klimat.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en deltidstjänst på 80% och innebär att du skall följa och stötta en rullstolsbunden flicka i årskurs 9 med funktionsnedsättning som behöver praktisk hjälp under hela skoldagen. Du kommer även att fungera som en resurs i klassrummet för elever som behöver stöd, samt vara en vuxen trygghetsperson i skolan och finnas till för elever i korridoren och på skolgården.

Kvalifikationer

Vi söker en yngre tjej/kvinna som har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Vi vill att du är positiv, ambitiös, flexibel, har god empati och ansvarskänsla, god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer till elever. I gengäld erbjuder vi ett roligt och stimulerande arbete med bra arbetsklimat och mycket personlig kontakt. Erfarenhet av tidigare arbete som elevassistent är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Med hänvisning till skollagen måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Beställning av ett sådant utdrag kan göras på www.polisen.se

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-01-08
Tidsbegränsat till: 2018-06-14
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-12-03 Arbetsgivarens referensnummer: A730357

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunnar Rydwik, Rektor Tel: 08-568 915 02 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel, 08-568 910 00