Ekonomiassistent till Kommunledningskontoret

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Ekonomiavdelningen, med säte på Djursholms slott, hör till kommunledningskontoret och ansvarar för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Avdelningen består av 12 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent hos oss kommer du i första hand arbeta med kundreskontran. Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat fakturering, påminnelser/inkasso, inläsning av scannade fakturor, registervård, bokföring av kassatransaktioner, support via telefon och mail samt övriga arbetsuppgifter som förekommer på en ekonomiavdelning. Eftersom ekonomiavdelningen är en relativt liten enhet ingår även att vara backup för leverantörsreskontran.

Kvalifikationer

Du som söker har någon form av eftergymnasial ekonomiutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt minst ett par års erfarenhet av redovisningsarbete. God datorvana och tidigare erfarenhet av att arbeta i bokföringssystem samt Officepaketet är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet Agresso/Unit4. Du behärskar obehindrat svenska i tal och skrift. Arbetsuppgifterna i rollen som ekonomiassistent kräver stor noggrannhet och hög servicegrad. Som person är du utåtriktad, positiv och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde 2018-05-28 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-03-25 Arbetsgivarens referensnummer: A761903

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Annika Eriksson, Redovisningschef Tel: 08 568 910 50 E-post: