Lärare/Förskollärare i förskoleklass till Baldersskolan

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa? Kyrkskolans enhet består av två grundskolor, Kyrk- och Baldersskolan. Kyrkskolan är en F-6 skola som är centralt belägen i Danderyd med ca 300 elever. Baldersskolan ligger vackert belägen i ett villaområde i västra Danderyd och omfattar åk F-3 med ca 200 elever. I våra skolor får du arbeta i välfungerande arbetslag tillsammans med engagerade och erfarna kollegor. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor.

Arbetsuppgifter

Du blir mentor i förskoleklassen men deltar även i arbetet på fritidshemmet. Som lärare i förskoleklassen ansvarar du för att aktivt leda och planera det dagliga arbetet i förskoleklassen. Du medverkar till att en positiv, utvecklande och kunskapande miljö skapas för varje elev. Du ska kunna arbeta språkutvecklande, gärna enligt Bornholmsmodellen. Samverkan sker med övriga kollegor under skol- och fritidshemstid. En förutsättning för en fungerande samverkan är det kollegiala samspelet där allas kompetenser nyttjas. Tillsammans leder vi elevernas utveckling enligt läroplanen.

Kvalifikationer

Du är utbildad och legitimerad grundlärare eller förskollärare. Du ska: - ha kunskap om förskoleklassens pedagogiska uppdrag. - ha ett helhetsperspektiv där skoldag, rast- och eftermiddagsverksamhet är lika viktiga för att eleverna ska nå målen. -vara van att arbeta med digitala verktyg t ex Smart-boards, iPads Du är trygg i din yrkesroll, strukturerad, kreativ och flexibel med stort engagemang för barns lärande både i förskoleklass och på fritids. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-08-06
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-04-22 Arbetsgivarens referensnummer: A767990

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Pernilla Sternälv, Biträdande rektor Tel: 08-56891600 E-post:

Petra Hellström, Rektor Tel: 08-56891571 E-post: