Engagerade Studie- och yrkesvägledare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med ca 1300 elever. Skolan består enbart av teoretiska program samt en liten särskoleenhet. Verksamheten är väl fungerande med olika inriktningar och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa elever, engagerade föräldrar och mycket kompetent personal. Danderyds gymnasium (Dagy) har höga målsättningar och de allra flesta eleverna går vidare till högre studier. Skolans vision Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. Tillsammans arbetar vi i en anda av glädje, ansvarstagande och kreativitet. Det gör att studerande och medarbetare både vill och kan lämna positiva avtryck i såväl vår skola som i vår omvärld. Genom en god lärande miljö, aktivt arbete med hållbar utveckling och ett vetenskapligt förhållningssätt skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande. Vi bygger upp ett utvecklingsinriktat team av fyra studie- och yrkesvägledare som tillsammans med rektorerna och övriga elevhälsoteamet drivs av att ständigt förbättra studiesituationen för skolans elever.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två erfarna studie- och yrkesvägledare. Du kommer att vägleda och lyfta eleverna mot bättre självkänsla och stärka deras förmåga till medvetna val gällande sin framtid. I tjänsterna ingår studie- och yrkesvägledning för våra befintliga och till viss del blivande elever på Samhällsvetenskapsprogrammet, Språkintroduktion och Teknikprogrammet. Du arbetar även med eleverna inom gymnasiesärskolan, eleverna inom skolans ASD-verksamhet och eleverna inom Individuellt alternativ. Du är väl förtrogen med hur samhälle, arbetsliv och utbildning organiseras och känner dig trygg med att hantera frågor och funderingar kring val av utbildning, yrke och karriär. I en av tjänsterna ingår det också att vara en del i skolans marknadsföringsgrupp och ansvara för den interna och externa kommunikationen via SchoolSoft, hemsida, sociala medier samt tryckmaterial. Du samordnar arbetet med mässor, öppna hus, grundskolebesök och andra typer av aktiviteter. Du kommer att ha ett nära samarbete med rektor samt övriga inom skolans elevhälsoteam och ska tillsammans med oss driva och utveckla elevhälsoarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren studie- och yrkesvägledare som kan inspirera våra elever att göra medvetna och aktiva val inför framtiden. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta inom gymnasiet. Du har ett stort intresse för kommunikation och information. Genom tidigare erfarenhet och/eller utbildning inom området har du förmåga att vara med och utveckla skolans interna och externa kommunikation och marknadsföring. Du är van att använda olika IT-system, sociala medier och andra kanaler för att nå ut med ditt budskap och du är bekväm i rollen att hålla presentationer. Som studie- och yrkesvägledare på skolan, får du en betydelsefull roll och blir en naturlig del av elevens vardag. Du är en person med goda kommunikativa och sociala förmågor. Du ska ha lätt för att möta både elever, föräldrar och personal samt har en god förmåga att kommunicera i skrift. Som person trivs du i skolans föränderliga miljö och har ett förhållningsätt där allt är möjligt. Beroende på de sökandes kompetenser och kvalifikationer ser vi möjligheten att göra förändringar i uppdragen, i samspråk med de som kommer att erbjudas tjänsterna och våra befintliga studie- och yrkesvägledare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-30 Arbetsgivarens referensnummer: A730402

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Viktoria Wallin, Rektor Tel: 08-568 913 05 E-post:

Maj Orve, Studie- och yrkesvägledare EK Tel: 08-568 913 16 E-post:

Fackliga Företrädare

Lars Julin, Lärarnas riksförbund
E-post:

Sara Karlsson, Lärarförbundet
E-post: