Lärare till Hotell, restaurang och bageri Gymnasiesärskolan Danderyd

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med ca 1300 elever. Skolan består enbart av teoretiska program samt en liten särskoleenhet. Verksamheten är väl fungerande med olika inriktningar och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever, engagerade föräldrar och mycket kompetent personal. Danderyds gymnasium (Dagy) har höga målsättningar och de allra flesta eleverna går vidare till högre studier. Skolans vision Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. Tillsammans arbetar vi i en anda av glädje, ansvarstagande och kreativitet. Det gör att studerande och medarbetare både vill och kan lämna positiva avtryck i såväl vår skola som i vår omvärld. Genom en god lärande miljö, aktivt arbete med hållbar utveckling och ett vetenskapligt förhållningssätt skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande. Gymnasiesärskolan på Danderyds gymnasium är en välfungerande verksamhet som erbjuder utbildning inom hotell-, restaurang- och bageriprogrammet. Vi har ca 10-12 elever som läser det nationella programmet inom ramen för GySär13. Skolan har i egen regi, en lunchrestaurang ”Hörnan”, som har öppet för allmänheten två dagar i veckan. Där ansvarar eleverna, tillsammans med yrkeslärarna, för all matlagning och servering redan från åk 1.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som karaktärsämneslärare bland annat i matlagning, bakning/konditori, hotell samt restaurang på gymnasiesärskolan på Danderyds Gymnasium. Du kommer att vara kontaktlärare för elever, samt arbeta aktivt i arbetslaget med arbetet kring det arbetsplatsförlagda lärandet (APL). Du kommer att arbeta tätt tillsammans med elever och övriga kollegor i arbetslaget med alla förekommande arbetsuppgifter: undervisning, planering, utvärdering, bedömning, branschkontakter, APL-anskaffning, arbetsplatsbesök med mera.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i aktuella yrkesämnen. Du bör ha erfarenhet av undervisning på gymnasiesärskola. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens med inriktning mot utvecklingsstörning. Du är en driven och engagerad lärare som brinner för att bidra till att skolans elever blir redo för ett framtida yrkesliv. Du är självgående men trivs också med att planera och utveckla din undervisning tillsammans med dina kollegor. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad 90 %.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-10 Arbetsgivarens referensnummer: A704529

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Viktoria Wallin, Rektor Tel: 08-568 913 05 E-post:

Ulla-Britt Blom, Lärare Tel: 08-568 913 60 E-post: