Lärare fritidshem/Fritidspedagog till Vasaskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling. Vasaskolan är en F-6 skola med ca 500 elever och 80 personal. Skolan ligger i en naturskön miljö med bra kommunikationer både från Stockholm och Roslagen.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som lärare i fritidshem har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten i samverkan med övrig personal på fritids. Du ska även vara ett stöd för elever i undervisningsdelen och i ett nära samarbete med mentorer och ämneslärare verka för att alla elever når målen. Du ska leda verksamhetens systematiska kvalitetsarbete med allt ifrån planering, genomförande samt uppföljning och analys för fortsatt utveckling. Du kommer tillsammans med kollegor ansvara för att ge eleverna en lärande, lustfylld och variationsrik skoldag. Din utgångspunkt är Fritidshemmets uppdrag och du har ett stort fokus på att fritids är ett komplement till skolan genom skapande arbete, entreprenörskap, lek och fysisk aktivitet. Vasaskolans fritids har under föregående läsår arbetat med ett spännande projekt i syfte att utveckla skolans rastverksamhet. Detta har varit mycket framgångsrikt och vi kommer fortsätta under kommande läsår. Här kommer du få möjlighet vara med och bidra till att elevernas fritid blir både rolig och lärorik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig pedagogisk ledare och ett krav är att du har lärarlegitimation Lärare mot Fritidshem eller Fritidspedagog. Du är engagerad och utvecklingsinriktad med ett prestigelöst förhållningssätt. Vi förutsätter att du är bra på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete och det är en fördel du har tidigare erfarenhet av att vara pedagogisk ledare på Fritids. Vasaskolan arbetar aktivt med att utveckla verksamheten och under nästa läsår kommer vi satsa på utvecklingsområdena - Formativ bedömning, Digitalisering och Samverkan med föräldrar.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-10-01, Tillträde helst 2017-10-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-15 Arbetsgivarens referensnummer: A708534

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Christel Pedersen, Biträdande rektor Tel: 073-6620051 E-post: