Lärare i åk 2 till en av Sveriges bästa skolor – Enebybergs skola

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Enebybergs resultatenhet består av Brageskolan, Enebyskolan och Hagaskolan årskurs F-6 med totalt ca 700 elever. Skolorna ligger i ett lugnt villaområde i Danderyds kommun. Stor vikt läggs vid det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på det kollegiala lärandet. Enebybergs skolor har tilldelats Danderyds kvalitetsutmärkelse för sitt arbete med att systematiskt utveckla kvaliteten i undervisningen. Vår skola når mycket höga kunskapsresultat, har en trygg och stimulerande lärandemiljö med hög grad av studiero. Vi erbjuder arbete i trivsamma skolor med kompetenta medarbetare, nyfikna och studiemotiverade elever. Vi har ett elevhälsoteam som tillsammans med lärare arbetar aktivt för en tillgänglig lärmiljö för alla elever.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en klasslärare till åk 2. Bland dina arbetsuppgifter ingår att leda det dagliga arbetet i en klass, såväl självständigt som i samarbete med andra lärare och personal på fritids. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammanas med tre andra klasslärare och personal på fritids. Arbetslaget planerar och genomför undervisningen tillsammans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat och inkluderande förhållningssätt med varje elevs bästa i fokus. Som person är du utåtriktad med utvecklad ansvarskänsla, initiativförmåga och personlig mognad. Du är kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till rådande förutsättningar och behov. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att på egen hand driva arbetet framåt. Du är trygg i att kommunicera och skapa goda relationer med elever, föräldrar och personal. Du har ett tydligt intresse för kollegialt lärande och du är en självklar ledare i klassrummet. Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt och är prestigelös. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du; - har lärarexamen och är legitimerad med behörighet att undervisa i åk 1-3 - är väl insatt i skolans uppdrag och styrdokument - kunskap om inkluderande och tillgängliga lärmiljöer - har social och kommunikativ förmåga - kan planera, organisera och prioritera - har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift Det är meriterande om du har: - tidigare lärarerfarenhet - kunskaper om och intresse för digitaliserade undervisningsprocesser - tydlig förankring i aktuell skolforskning

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-25 Arbetsgivarens referensnummer: A710452

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Helén Hermansson, Biträdande rektor Tel: 08-568 916 53 E-post:

Peter Sörberg, Bitr. Rektor Tel: 08-568 916 52 E-post: