Handläggare av bostadsanpassningsbidrag till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som handläggare för bostadsanpassningsbidrag i ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat. Som handläggare för bostadsanpassningsbidrag arbetar du enligt Lagen om bostadsanpassningsbidrag med att utreda ansökningar från enskilda personer med olika funktionsnedsättningar gällande anpassningar i eller i anslutning till bostaden. Du kommer att handlägga ärenden över alla åldrar och ta beslut på delegation. I arbetet ingår kontakt med sökanden, intygsskrivare, fastighetsägare, byggentreprenörer, andra funktioner på avdelningen och att nätverka med andra kommuner. Uppdraget innebär stor självständighet och eget ansvar. Arbetet ställer stora krav på god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Det är viktigt att du har lätt för att fatta beslut och att prioritera. Du har god analytisk förmåga och är bra på att hitta lösningar i komplicerade ärenden. På avdelningen, som är en myndighetsavdelning, arbetar 22 personer. Handläggare för bostadsanpassningsbidrag, anhörigkonsulent, demenssamordnare, syn- och hörselinstruktör, fixare, ekonomihandläggare och förvaltningsassistent. Dessutom finns på avdelningen LSS handläggare med gruppledare, biståndshandläggare med gruppledare, vårdplanerare, boendesamordnare och färdtjänstutredare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arbetsterapeut, sjukgymnast eller har annan motsvarande utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och/eller bostadsanpassning. Personliga egenskaper som efterfrågas är ett professionellt bemötande, flexibilitet samt god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer görs löpande.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-13 Arbetsgivarens referensnummer: A701147

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Rita Berg, Gruppledare biståndshandläggarna Tel: 08-568 911 26

Eva Larsson, Gruppledare LSS handläggarna Tel: 08-568 911 76

Fackliga Företrädare

Fackliga representanter nås via växeln
Tel: 08-568 910 00