Kurator till Kyrkskolans RE

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kyrkskolans enhet består av två grundskolor, Kyrk- och Baldersskolan. Kyrkskolan är en F-6 skola som är centralt belägen i Danderyd med ca 300 elever. Baldersskolan ligger vackert belägen i ett villaområde i västra Danderyd och omfattar åk F-3 med ca 200 elever. I våra skolor får du arbeta i välfungerande arbetslag tillsammans med engagerade och erfarna kollegor. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor.

Arbetsuppgifter

Som kurator på Kyrkskolans Re ingår du i skolans elevhälsoteam och trygghetsgrupp. Dina arbetsuppgifter är främst förebyggande och hälsofrämjande på individ-, grupp och organisationsnivå. Du kommer att samarbeta med skolans pedagoger och ledning. Du har daglig kontakt med elever, vårdnadshavare och personal på skolan och samarbetar med andra myndigheter och samhällsaktörer vid behov.

Kvalifikationer

Du är socionom, eller har en likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga, gärna inom skolans verksamhet. Du kan arbeta med förebyggande elevhälsoarbete både på grupp- och individnivå. Att samarbeta med andra är en naturlig del i ditt arbetssätt. Du har förmågan att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och du kan nätverka med andra aktörer utanför skolans verksamhet. Du är väl insatt i skolfrågor och har kunskap om andra myndigheter/samhällsaktörers roll i samarbetet med skolan. Du kan genomföra kartläggningar av gruppers/individers behov samt har kunskap om hur man kan arbeta vidare med åtgärder. I arbetet ingår även att kunna diskutera och inspirera andra att finna lösningar på svårigheter som uppstår i skolan. Vi ser gärna att du har god IT-vana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-08-14, Tjänsten är på heltid, möjlighet till deltid finns.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-13 Arbetsgivarens referensnummer: A699069

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Pernilla Sternälv, Biträdande rektor Tel: 08-56891600 E-post:

Petra Hellström, Rektor Tel: 08-56891571 E-post: