Socialsekreterare till vår försörjningsstödsgrupp

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. Vi är väldigt stolta över vårt socialkontor för att: - Socialkontoret är välfungerande och har ett positivt arbetsklimat - Vi har nöjda medarbetare vilket resultaten från våra medarbetarundersökningar visar - Merparten av alla anställda på socialkontoret sitter i samma lokaler vilket gör att vi har ett gott samarbete mellan alla arbetsgrupper - Sommararbetstid, lediga klämdagar samt friskvårdsbidrag Vuxenavdelningens snart 29 medarbetare arbetar med insatser till vuxna inom missbruk, socialpsykiatri, försörjningsstöd, nyanlända, arbetscoachverksamhet, träfflokal för personer med psykisk funktionsnedsättning, bostadsfrågor samt våld i nära relationer. Det som kännetecknar avdelningen är: - Nära arbetsledning - Sammansvetsad personal i olika åldrar - En organisation med generös inställning till kompetensutveckling - Vi sätter ett stort värde vid en rättssäker handläggning och har dokumenterade och lättillgängliga arbetsrutiner som är väl förankrade i arbetsgrupperna - Vi ser också till att arbetsbelastningen är rimlig - Du som medarbetare har stora möjligheter att delta i och påverka verksamhetens utveckling.

Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i försörjningsstödsgruppen. Gruppen består idag av 13 personer och en gruppledare. Arbetsuppgifterna innebär utredning, löpande ärendehandläggning av försörjningsstödsansökningar men även bostadslöshet, uppföljning av korttidskontrakt och våld i nära relationer. Vi arbetar motiverande med den enskildes behov i fokus och som socialsekreterare hos oss har du goda förutsättningar till ett nära och kontinuerligt klientarbete där du handlägger hela processen från nybesöksutredning till ett långsiktigt förändringsarbete. Fokus i handläggningen ligger på det sociala arbetet för den enskildes bästa. Till stöd för den enskilde samarbetar vi med avdelningens arbetscoacher, förtroendeläkare och externa aktörer/myndigheter. Vuxenavdelningen är utbildad inom MI och har kontinuerliga metodstödsgrupper och handledning.

Kvalifikationer

Kvalifikationer som begärs för tjänsten är socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Personliga egenskaper som efterfrågas förutom ett professionellt bemötande är samarbetsförmåga, god förmåga att ta eget ansvar samt flexibilitet. Det är dessutom meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är strukturerad i ditt arbetssätt. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Visstidsanställning 1 år med ev. möjlighet till förlängning. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-18 Arbetsgivarens referensnummer: A708061

Facklig företrädare nås via kommunens växel på 08-568 910 00. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunila Stenzelius, Avdelningschef Tel: 08-568 911 60

Joel Ekblad, Gruppledare Tel: 08-568 9191 59