Hem- och konsumentkunskapslärare? Sök till Fribergaskolan!

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Fribergaskolan är en 7-9 skola med ca 590 elever och 75 personal, som ligger centralt i Danderyd nära Mörby Centrum. Verksamheten är väl fungerande med mycket goda resultat och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever med engagerade föräldrar som ger oss ett gott stöd i vårt arbete. Vi har en mycket kompetent och engagerad personal, samt goda stödresurser i form av väl utbyggd elevhälsa och fast vikarie. Sedan augusti 2012 arbetar vi enligt 1-1 konceptet, dvs. en bärbar dator till varje elev och lärare. Datorn är ett viktigt verktyg i skolarbetet och vi använder Google Apps som lärportal. Vi erbjuder en fin arbetsmiljö i våra nyrenoverade lokaler där vi satsat mycket på en ljus och öppen lärandemiljö med fräscha möbler och de tekniska hjälpmedel som gör en kreativ undervisning möjlig. Vi är organiserade i arbetslag, men sitter i ämnesvisa arbetsrum där det råder ett öppet och samarbetsvänligt klimat.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i hem- och konsumentkunskap i årskurs 7-9. Du kommer att ingå i ett arbetslag samt vara mentor för ett antal elever i arbetslaget. Din uppgift är att genomföra undervisningen enligt kursplan och den planering som ordinarie hem- och konsumentkunskapslärarna har gjort. I uppgiften ingår även att bedöma och betygsätta eleverna, vilket görs med stöd av ämneskollegan. Hemkunskapsverksamheten genomförs idag i ljusa, fräscha och välutrustade lokaler vilket bidrar till en kreativ och givande undervisning.

Kvalifikationer

Vi söker, i första hand, dig som är behörig lärare i hem- och konsumentkunskap med goda ämneskunskaper. Även andra sökande med erfarenhet är välkomna. Kunskaper i IT är önskvärda då vi använder oss av 1-1 konceptet med datorer för alla elever. Du är en kompetent och engagerad hemkunskapslärare med förmåga att möta varje enskild elev. Du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande. Du bör ha god pedagogisk kunskap, god samarbetsförmåga, vara flexibel samt ha förmågan att skapa goda relationer till våra elever. Vi ser gärna att du som person är tydlig, strukturerad, kreativ och har god kommunikationsförmåga. Dina kunskaper och idéer kommer att ges utrymme då skolan vill ha en inspirerande hem- och konsumentkunskapsundervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Med hänsyn till skollagen måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Beställning av ett sådant kan göras på www.polisen.se.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-01-08
Tidsbegränsat till: 2018-07-31
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-27 Arbetsgivarens referensnummer: A718106

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunnar Rydwik, Rektor Tel: 08-568 915 02 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00