Kvalitetscontroller utbildning till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Är du lärare eller skolledare? Brinner du för barns och ungdomars skolgång och vill arbeta för att den ska bli så bra som möjligt? Tycker du om att grotta ned dig i statistik och att ta fram och presentera analyser? Är du nyfiken på de senaste forskningsresultaten från skolvärlden? Då är det nog dig vi söker. Som kvalitetscontroller är du sakkunnig inom skolfrågor och en viktig kugge i den nya bildnings- och omsorgsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Kvalitetscontrollern handlägger och utreder ärenden och tar fram underlag inom sitt ansvarsområde. Dessa ärenden kommuniceras sedan till verksamheter, kollegor och/eller politiker. Tillsammans med vår andra kvalitetscontroller genomförs tillsyn, insyn och kvalitetsuppföljning av fristående förskolor och skolor. Ni arbetar också tillsammans kring de kvalitetsuppföljningar som är ett led i kommunens systematiska kvalitetsarbete inom grundskola och gymnasium. I rollen ingår också att arbeta med granskning och analys av resultat, både från enkäter och från kunskapsresultat, till exempel nationella prov. Både insamling av data och återkopplingen sker i dialog med skolornas huvudmän. Inspiration och kompetensutveckling till tjänsten fås bland annat från nätverk med kvalitetscontrollers från andra kommuner, där ett nära samarbete sker i flera frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning eller skolledarutbildning samt flera års erfarenhet av arbete i skola. Skolledarerfarenhet eller annan ledarerfarenhet inom skolan är meriterande liksom erfarenhet från en politiskt styrd organisation. Du bör vara genuint intresserad av kvalitetsarbete och av att granska, analysera och dra slutsatser utifrån statistiska underlag. Du måste ha en god förmåga till att tänka logiskt, kunna läsa lagtexter, kunna samarbeta, ta in ny information och omvärldsbevaka. Håller du dig uppdaterad kring det senaste inom skolforskningsvärlden är det ett plus. Du bör tycka att det är roligt att skriva och vara en van skribent. Vi vill också att du har ett stort intresse för barns och ungdomars skolframgångar.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-20 Arbetsgivarens referensnummer: A699920

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Rekryteringen kan komma att påbörjas och avslutas före ansökningstidens slut. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Eva Hoas, Tf. beställarchef utbildnings- och kulturkontoret E-post: