Serviceinriktad registrator till kommunledningskontorets kansli

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. En av våra kollegor ska gå i pension och vi söker därför dig som vill arbeta som registrator på kommunledningskontorets kansliavdelning i Danderyds kommun. Kansliavdelningen består idag av 15 medarbetare. Inom kansliavdelningen ingår arkiv, registratur, sekretariat, utredning och juridik samt säkerhetsfrågor och överförmynderi. På kommunledningskontoret arbetar vi digitalt vilket innebär att vår ärendehantering och politiska beredning sker digitalt i vårt ärendehanteringssystem. Detta ställer krav på goda kunskaper i Office-paketet och att arbeta digitalt i systemstöd. Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetsplats på Djursholms slott.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att hantera in- och utgående handlingsflöde, registrering och expediering av handlingar samt att ge service till handläggare, allmänhet, andra myndigheter och andra externa intressenter. Det ingår viss administration av Djursholms AB, kommunens kommunala fastighetsbolag. Bland annat ingår diarieföring och beredning till bolagets styrelsemöten. I tjänsten förekommer även andra inslag av administration såsom arkivläggning. Du är en viktig del i kedjan från ärendeberedning till politiskt beslut och arbetar nära kommunsekreteraren och handläggare. Du arbetar aktivt som en del av systemförvaltningen av vårt ärendehanteringssystem och vi ser därför gärna att du har kunskap/intresse för systemfrågor. I tjänsten ingår att hantera kommunens e-tjänst rörande borgerliga vigslar.

Kvalifikationer

- Du har högskoleutbildning för registratorer, arkivvetenskap eller annan relevant utbildning. - Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som registrator. - Du har goda kunskaper om den lagstiftning som reglerar hanteringen av allmänna handlingar. - Du har erfarenhet av diarieföring och ärendehantering i offentlig förvaltning, gärna från en politiskt styrd organisation. Meriterande - God kännedom om plan- och exploateringsprocesserna. Du är en van användare av något av de större ärendehanteringssystemen inom offentlig sektor. Som registrator behöver du vara noggrann, strukturerad och stresstålig. Förståelse för verksamheternas behov är viktig. För att vara rätt person för oss ska du också ha ett stort engagemang i ditt arbete, ha förmåga att både arbeta självständigt och i team. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter, är serviceinriktad, samarbetar effektivt med andra och skapar goda relationer. Du har ett proaktivt förhållningssätt och förmåga att skapa en positiv stämning omkring dig. Du har god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift i svenska. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och sociala förmåga.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-22 Arbetsgivarens referensnummer: A715414

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Elisabeth Jarborn, Arkivchef Tel: 08-568 910 23 E-post: