Speciallärare/specialpedagog till Tal & Språk på Stocksundsskolan

Danderyd är beläget cirka en mil norr om Stockholm. Kommunen består av fyra kommundelar, Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund, med egna centra. Vi har goda kommunikationer, många företag och stort sjukhus samt bra kommunal och kommersiell service med valfrihet för våra cirka 30.000 invånare. Stocksundsskolan och Långängsskolan tillhör samma resultatenhet och arbetar utifrån samma målsättning, där vi sätter kunskap i fokus och arbetar systematiskt med uppföljning och utvärdering. Vår vision: ”Tillsammans skapar vi en skola, där elever och vuxna uppmuntras till att VÅGA VILJA VÄXA ”.

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare med erfarenhet av arbeta med elever i behov av stöd avseende tal, språk och kommunikation. Du kommer att arbeta med våra elever med en språkstörning som tillhör vår Tal & Språk - grupp. Eleverna är inkluderade i klasser men får extra stöd av speciallärare och logoped. Tillsammans med klasslärare och logoped skriver ni åtgärdsprogram , ansökningar om tilläggsbelopp och utvärderingar av dessa samt har löpande diskussioner om hur "vi bäst stimulerar" våra elever till utvecklat lärande. Du kommer också att ge handledning till elevernas lärare vid behov samt delta i skolans elevhälsoteam och specialpedagoggruppen. I arbetet ingår också kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Speciallärarutbildning eller specialpedagogsutbildning. Bred erfarenhet av arbete med barn som har läs-och skrivsvårigheter, samt problem med inlärning av matematik. Kunskap och erfarenhet av elever med språkstörning. Du är professionell i din yrkesroll, flexibel och bra på att samarbeta. Du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-11-20, Efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-05 Arbetsgivarens referensnummer: A720950

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Marie Altenberg, Rektor Tel: 08-56891401 E-post: