Skolval för nyinflyttade

Skolvalet håller öppet i januari varje år och gäller elever som påföljande höst ska börja i förskoleklass, årskurs 4 eller årskurs 7. Barn och elever som är på väg att flytta till Danderyd kan ha rätt att delta i skolvalet här.

Till kategorin nyinflyttad räknas familjer som har köpt en bostad eller fått ett hyreskontrakt i Danderyd och är på väg att flytta hit samt familjer som varit bosatta i Danderyd tidigare och som sedan valt flytta utomlands, men nu är på väg att flytta hem igen.

Är familjen på väg att flytta till Danderyd?

Om familjen är på väg att flytta till Danderyd och barnet eller eleven då kommer att folkbokföras här, har barnet rätt att delta i skolvalet. Detta förutsatt att inflyttningen sker någon gång mellan skolvalets öppnande och höstens skolstart. Skolvalet för hösten 2020 öppnar den 14 januari.

Så här går skolvalet till

Du som är vårdnadshavare behöver ansöka om ett användarkonto till vår e-tjänst. När användarkontot är godkänt bekräftas detta via e-post. Därefter kommer du att få en inbjudan till skolvalet och kan logga in i e-tjänsten för skolvalet med ditt bank-id.

Ansök om användarkonto

Skolan du söker till behöver också få en kopia på ett köpekontrakt på en bostad eller ett hyreskontrakt eller liknande, senast sista dagen i skolvalet.

Har familjen nyligen flyttat till Danderyd?

Om familjen har flyttat till Danderyd någon gång under pågående skolval behöver du kontakta oss, så ser vi till att ni får en inbjudan till skolvalet. 

Har du frågor?

  1. Läs mer på sidan som handlar om Skolvalet 2020.
  2. Läs igenom dokumentet med våra riktlinjer.
  3. Kontakta kommunen via kontaktformuläret.

Skolvalet 2020

Riktlinjer - Att välja grundskola i Danderyd

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.