Val av skola

När du vill ansöka om plats på en kommunal eller fristående skola i Danderyd använder du dig av vår e-tjänst. Via e-tjänsten kan du också säga upp en plats, ändra vistelsetid för ditt barn och uppdatera dina kontaktuppgifter.

E-tjänst för val av skola

Är du folkbokförd i Danderyds kommun kan du logga in direkt i e-tjänsten med ditt bank-id. Har du inget bank-id kan du beställa ett sådant från din bank.

På väg att flytta till Danderyd

Är barnet eller eleven på väg att flytta till Danderyd och även bli folkbokförd här behöver en flyttanmälan göras. Även den görs via e-tjänsten. När sedan flyttanmälan är godkänd kan valet göras i samma e-tjänst.

En kopia på till exempel ett köpekontrakt kan visas hos de skolor som du söker till, eftersom det är skolorna själva som hanterar köer och antagningar.                                   

Bosatt i annan kommun

Barn och elever som inte är folkbokförda i Danderyd, kan i mån av plats få en placering på en skola här. Danderydsbarn har alltid förtur till plats inom den egna kommunen.

För att ansöka om plats på en skola här behöver du som är vårdnadshavare ansöka om ett användarkonto till e-tjänsten. När användarkontot är godkänt bekräftas detta via e-post. Du kan sedan logga in i e-tjänsten med ditt bank-id.

Ansök om användarkonto

Skolvalet

Inför varje hösttermin är det dags för skolval. Skolvalet berör alla barn som är skrivna i Danderyd och som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7. Valet gäller även elever som ska börja årskurs 4 och som idag går i en skola i Danderyd som endast har undervisning upp till årskurs 3.

Skolvalet inför hösten 2020 öppnar i januari. Exakt datum meddelas i oktober. Vårdnadshavare till barn och elever som berörs av skolvalet får en inbjudan per post ett par veckor innan skolvalet öppnar.

Jämför skolor

Det finns flera olika tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra skolor med varandra. Det finns tjänster som jämför skolor som finns i Danderyds kommun och tjänster från Skolverket som jämför skolor i hela landet.

Jämför skolor

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.