Öppna förskolor

Öppna förskolan är en mötesplats för hemmavarande föräldrar och barn mellan 0-5 år som står för värme, trivsel, tillgänglighet, gemenskap, stöd, stimulans, erfarenhet och kunskap. Verksamheten är avgiftsfri och utformas efter besökarnas behov. Välkomna till oss!

Nyhet 21 mars: Öppna förskolan stänger tillfälligt

För att begränsa spridningen av coronaviruset och även använda kommunens personal så effektivt som möjligt, har utbildningsnämnden samt kultur- och fritidsnämnden idag beslutat att den öppna förskolan i Danderyds kommun ska hållas stängd från och med måndag.

Öppna förskolans verksamhet bedrivs sedan årsskiftet på två platser i kommunen, i Stocksund och i Enebyberg. Den personal som normalt arbetar där kommer nu istället att arbeta i de förskolor och skolor i kommunen som för närvarande har ont om personal.

Stängningen gäller från och med den 23 mars, till och med den 3 maj.

Läs mer om arbetet med att minska spridningen av coronaviruset

Mer om öppna förskolan

Här arbetar utbildade förskollärare som kan ge råd och stöd i ditt föräldraskap och information om andra kommunala verksamheter. Här finns plats för samtal, lek och skapande.

Våra aktiviteter syftar till att stärka den viktiga anknytningen mellan förälder och barn och stimulerar barnets språkutveckling och nyfikenhet.

Vi ber er att tänka på och respektera smittorisken och hålla sjuka barn hemma från öppna förskolan enligt barnhälsovårdens föreskrifter:

  • vid feber bör barnet bör barnet vara feberfritt minst 1 dygn
  • vid magsjuka gäller minst 48 h från sista kräkning/diarré
  • titta alltid på barnets allmäntillstånd dvs hur barnet äter, sover och deltar i dom vardagliga aktiviteterna.

För närvarande erbjuder vi fotografering och hjärt-lungräddning (HLR) och ett par gånger om året anordnar vi gemensamma utflykter. Vi har även ibland uteaktiviteter med möjlighet till korvgrillning.

Våren 2020

Terminen startar den 13 januari 2020 i våra lokaler i Stocksund och Enebyberg. Lokalerna i Danderyd renoveras och kommer att hållas stängda under våren.

Beslut har fattats om att Danderyd framöver endast ska ha en öppen förskola, och den kommer att ligga på Slånbärsvägen 1 (där Danderyds öppna förskola legat).

Stocksunds öppna förskola 

Stockholmsvägen 45 C, 182 75 Stocksund
Mobil: 0730-78 34 82
Förskollärare: Margareta och Gudrun

Aktiviteter under våren

Utflykt till Stora skuggan den 29 maj.

Träffpunkt Enebyberg

Eneby torg, Alvägen 20B, 182 04 Enebyberg
Telefon: 08-568 919 29
Förskollärare: Eva och Carin

Mer information om Träffpunkt Enebyberg

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.