Kulturstipendier, ungdomsledare, hedersplakett

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Stipendiater Nationaldagen 2017
Kultur- och fritidsnämnden delar varje år ut stipendier till ungdomar, ledare och kulturpersoner i Danderyds kommun. Stipendierna delas ut på Djursholms slott den 6 juni, i samband med det årliga nationaldagsfirandet där.

På följande sidor kan du ansöka om kulturstipendium samt nominera till årets ungdomsledare och årets hedersplakett. Tiden för att nominera och ansöka för 2019 har passerats, senaste dag var den den 15 februari 2019.

Tack till er som ansökt om kulturstipendium 2019. Beslut om vilka som tilldelas stipendierna i fattas i Kultur- och fritidsnämnden den 7 maj. Information kommer efter det att gå ut till samtliga sökande. Stipendierna delas ut den 6 juni på Djursholms slott.

Kulturstipendium

Danderyds kommuns kulturstipendium kan sökas av elever från årskurs 7 till och med sista året på gymnasiet. Du som söker ska visa framstående förmåga inom områden som musik, dans, litteratur, konst, konsthantverk, teater, film, foto eller annat jämförligt kulturellt område.

Ansökningstiden för 2019 har nu gått ut.

Ungdomsledarstipendium

Ungdomsledarstipendiet tilldelas personer som genom aktivt föreningsarbete bidragit till en förenings utveckling. Kultur- och fritidsnämnden utser mottagare efter förslag från föreningar och allmänhet.

Nomineringstiden för 2019 har nu gått ut.

Hedersplakett

Hedersplakett för kulturgärning delas ut till en eller flera personer eller föreningar. Dessa ska ha gjort en värdefull och uppskattad gärning inom områdena litteratur, konst, konsthantverk, musik, teater, dans, film, foto, kulturjournalistik, undervisning, folkbildning, hembygdsvård eller annan jämförlig kulturell verksamhet.

Nomineringstiden för 2019 har nu gått ut.

Tidigare stipendiater