Driftinformation: Underhållsarbete på vattenledning vid Mörby centrum

2018-11-09 16:19

Bor eller jobbar du nära Mörby centrum kan trycket i din vattenkran kan vara lägre än vanligt. Detta beror på att Norrvatten gör ett planerat underhållsarbete. Arbetet görs på en vattenledning mellan E18 och Mörby centrum från vecka 46 och pågår under november och december. Arbetet påverkar inte vattenleveransen för dig som bor eller jobbar i närheten.

Frågor hänvisas till Norrvatten, telefon 08-627 37 00. E-post

Badplatser

Kontaktinformation

Bildnings- och omsorgsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Danderyd har en lång kuststräcka mot Edsviken och Värtan med flera badmöjligheter. Det finns även flera sjöar i kommunen och Ösbysjön och Rösjön har fina badplatser.

Borgenklipporna, Västra Danderyd

Vid Edsvikens strand längs promenadvägen mellan Borgen och Nora strand, finns vackra klipphällar att sola på. Badstegen gör det lätt att ta sig i och ur det djupa vattnet.

Badplatsen vid Borgenklipporna

Germaniaviken, Djursholm

Bada i Värtan omgiven av lummig parknatur med utsikt över vackra villor och den innersta skärgårdens öar. Här finns en barnvänlig sandstrand.

germaniaviken

Hammarbacken, Västra Danderyd

De härliga badklipporna vid Edsviken ligger längs med promenadvägen mellan Skogsviks hamn och Sätra äng. Här är det riktigt djupt vatten och badstege finns.

Klingsta park, Västra Danderyd

En träbro längs med klipporna från Klingsta park tar dig fram till ett klippbad med badstege. På Edsvikens andra sida ser man Solnas stränder och det vackra Ulriksdals slott.

Rösjön, Enebyberg

En härlig insjö vid kanten av Rinkebyskogen. Här finns en ordnad badplats med både sandstrand och bryggor. En rullstolsramp är placerad direkt till vänster vid vägen ner till stranden. Ifrån rampen ligger en spänd duk över sandstranden. På andra sidan sjön skymtar Sollentuna.

Svanholmen, Stocksund

I Svanholmsparken ligger ett fint bad med utsikt över kommunens egen skärgårdsö Tranholmen. Här finns en sandstrand som passar de mindre barnen samt badstege från klippor.

Badplatsen vid Svanholmen

Sätra äng, Västra Danderyd

I det gamla kulturlandskapet vid Sätra ängar, med vackra ekdungar och stora gräsytor att bre ut badfilten på, finns denna barnvänliga sandstrand.

Täcka udden, Stocksund

Här badar man i Lilla Värtan från klippor eller badstege. De gamla ekarna erbjuder fin skugga och syrenbuskar och terrasser vittnar om att det på 1880-talet låg en ståtlig sommarvilla här.

Badplatsen vid Täcka udden

Ösbysjön, Djursholm

I Stadsparken ligger denna lilla badsjö. På båda sidor av sjön finns klassiska badhusbyggnader i trä och bryggor att sola på. Även en gräsplan för fotboll och volleyboll finns på den ena sidan.

Badvattnets kvalitet

Havs- och vattenmyndigheten listar kommunens badplatser och vilken klassificering som de har fått. Här kan du läsa om exempel vattenkvalitet, vattentemperatur och eventuell algförekomst vid respektive plats.

Badplatser och badvattnets kvalitet

Badplatser i Danderyds kommun

Visar Badplatser